Livsvisdom ur skräckfilmens värld

0

Ash ED 2edit

Skräckfilm har varit en naturlig del av mitt liv sedan barnsben. Halloween är en högtid som jag själv brukar fira med att se just på skräckfilm. Eftersom denna högtid infaller just idag tänkte jag nu dela med mig av de lärdomar jag dragit efter otaliga timmar i skräckfilmsträsket.

Pumpkin smallPumpkin smallPumpkin small

1) Ropa inte ”hallå?” när du kommer hem och ytterdörren mystiskt står öppen, fast ingen är hemma. (Jag har inte sett en enda film när detta spontana utrop lett till något bra). För det kan ju faktiskt lura en maskerad mördare i mörkret…

MichaelWatchingLaurie

Laurie Strode och mordiska Michael Myers i ”Halloween”

Mike Myers v Michael Myers

2) Storvuxna, tystlåtna karlar med hockeymask är inte att lita på. Speciellt inte om de bär machete.

Friday-the-13th-Part-VII

Jason Voorhees, ”the strong silent type”

Jason Foppatoffla

3) Kraftiga magsmärtor med tillhörande illamående KAN bero på att du har en alien i magen. Har du dessutom nyligen haft en stor spindelliknande parasit i ansiktet ökar sannolikheten för detta markant.

Alien-chest-burster Alien-Chestburster2

Facehugger t-shirt

4) Clowner ÄR onda. Jag menar, vem tycker egentligen de är roliga? De är obehagliga, punkt slut.

Poltergeist-clownEdit

Clowndockan i ”Poltergeist” har säkerligen traumatiserat många barn, (dock inte undertecknad)

Killer-Klowns1

Killer Klowns – Roliga men ändå läskiga

5) Att driva ett motell ute i Tjotahejti, klä ut sig till sin döda mamma och knivmörda gästerna i duschen är ett karriärval utan framtidsutsikter.

Psycho

Bates motel small Psycho shower scene Small

6) TV-tittande i ensamhet sent på natten kan leda till att du blir kidnappad till en annan dimension, av demoner eller något lika otäckt. Undvik myrornas krig när småtimmarna närmar sig, för att vara på den säkra sidan.

Poltergeist tv hand Edit

7) Om du åker tunnelbana eller pendeltåg sent på kvällen och ser en sammanbiten man, som dessutom är väldigt lik Vinnie Jones, i kostym med en gammaldags portfölj är det läge att se upp. Portföljen kan nämligen innehålla en köttklubba eller något annat otäckt tillhygge.

midnight_meat_train0291

the-midnight-meat-train-poster

8) Om dina drömmar frekventeras av en brännskadad man med knivar till fingrar är det en bra idé att börja hålla sig vaken. Annars kanske du inte vaknar alls.

Freddy_KruegerElm street poster

9) Om du jobbar som mäklare och blir hembjuden till en greve bosatt i ett slott i Transylvanien, under förevändningen att han vill köpa mark i din stad, säg bara nej!

Dracula w lanternDracula batEditBRSDRAC-CTIT-CT-7992

Dracula poster

10) En okänd stuga i skogen, långt från närmsta samhälle, är inte en lämplig plats att tillbringa en mysig helg med sin partner på. Hittar du sedan en gammal rullbandspelare i stugan gör du bäst i att låta bli den. Om du inte vill väcka de ondskefulla demoner som vilar i skogen till liv, vill säga. Det som skulle ha blivit en romantisk helg kan då snabbt förvandlas till en blodig kamp mot din egen besatta hand, och den motbjudande häxa som gömmer sig i källaren, bland annat.

Evil_Dead_2_HandAsh Swallow this

Slutligen kommer här lite fler goda råd…

Tips for a cool afterlife

Sigourney W + Alien Edit

Och lite roliga klipp…

HAPPY HALLOWEEN!